Процедура за извличане на стволови клетки се извършва днес на 4-годишната Ева Чолакова от Асеновград, която е с диагноза Сарком на Юинг. Вчера на детето е била направена операция под пълна анестезия за поставяне на втори порт във главна вена. До момента са преминали шест курса химиотерапия. Предстои и трансплантация на стволовите клетки. Интервенцията ще е под пълна упойка и ще продължи 6 часа.

„Мила Ева, изпращаме ти цялата си любов! Дано мине благополучно операцията”, подкрепиха я стотици хора в социалната мрежа.

Припомняме, че момиченцето се лекува в болница в Хайделберг, Германия. До момента е претърпяла няколко операции, но лечението й продължава. За него са нужни 50 000 евро. Средствата са непосилни за семейството й, което търси помощ от всички - граждани, фирми, фондации.

Ако някой желае да дари сума за лечението на детето, може да го направи на посочената по-долу банкова сметка.

Дарителска сметка:

IBAN: BG04RZBB91551009829170

BIC: RZBBCGSF

Райфайзен банк , гр. Асеновград - Ева Евелин Чолакова

Стефи и Ева се нуждаят от помощта на пловдивчани! Децата се борят с тежки диагнозиПод тепетата се организира благотворителен базар

Фланелката, с която Неделев вкара шедьовъра си - на търг за малката ЕваПродава се и тениската на голмайстора в отбора на жълто-черните - Стивън Петков