700 лева глоба отнесе хотел в Пловдив, заради неиздаване на касов бон. Обектът се намира на улица ”Княз Церетелев” и е влязъл в полезрението на НАП. Служителка на приходната агенция влязла в хотела под прикритие. Тя поискала стая за една нощувка, като от рецепцията й предоставили ключа. Данъчната платила веднага за услугата – 100 лева, но служителят не предоставил касова бележка, а само такава от принтера. Служителката на НАП се легитимирала и започнала проверка, която приключила с акт.

След месец било изготвено наказателно постановление, в което е описано нарушението, както и съответната санкция – 700 лева.

Управата на хотела веднага подала жалба в Районен съд срещу глобата с мотивите, че същата е незаконосъобразна. В молбата се казва още, че по време на проверката обектът не е работил, както и че служителят на регистратурата е бил стажант.

Магистратите обаче не уважиха щенията на собствениците на хотела. Според тях има достатъчно писмени и гласни доказателства, че действително е било извършено нарушението. Ако хотелът не е работил, то не би следвало да бъдат приемани гости и да се предоставят стаи.

Законодателят предвижда за подобни нарушение глоба от 500 до 2000 лева. В Случаят санкцията е над пределният минимум, а причина за това е неиздаване на друг касов бон от заведението към хотела.

Снимка: Илюстративна