Доволен съм от напредъка на строителството на АМ "Европа". Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като лично инспектира работата на терен.

В момента се работи активно по 2 лота. Между Драгоман – Сливница е свършена много работа, построени са всички големи съоръжения и на места вече е положен асфалт. Този участък e с дължина 17 км и ще е готов до края на лятото, обясни още той.

"За нас запазването на природата винаги е било важно. В района на строителството на магистралата се спазват всички екологични мерки и компенсаторно се залесява. Проверих и изграждането на участъка между ГКПП „Калотина“ и Драгоман, чието строителство започна в началото на месеца. 14,5-километровата отсечка ще бъде готова в началото на 2022 г. За да бъдат облекчени пътуващите по транспортния Коридор № 10, съвсем скоро ще започне разширяване и модернизиране на граничния пункт „Калотина“. За удобство на пътуващите ще увеличим капацитета му, за да отговаря на магистралния трафик", коментира Борисов.

Премиерът инспектира АМ „Европа" – чака сърбите на почивка в БанскоРазширяват граничния пункт, очакват поток от 10 000 коли