Брутално пребитата пред дома си Румяна ще остане още няколко дни в Ортопедичното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Жената е със счупена ръка, счупена долна челюст и множество охлузвания и кръвонасядания, най-вече в областта на главата, съобщиха от болницата. В понеделник вечер 40-годишната пловдивчанка бе нападната от двама мъже пред жилищния си блок в "Тракия". Те я ударили по главата с тежък предмет, налагали я по цялото тяло и откраднали чантата й.

Продължава разследването на атаката. Криминалистите в Пловдив работят по няколко версии за нападението. Заради открадната чанта на жената, с намиращите се в нея, документи, мобилен телефон и 260 лева, не се изключва възможността наистина да става дума за грабеж.

Основна версия обаче е, че е възможно чантата да е взета, за да бъде замаскирано нападанието като грабеж. Такова мнение изразиха и близки на жената, с които TNS.bg разговаря. Според тях не е нормално при грабеж над сама жена нападателите да й нанесат толкова тежък побой.

Възможността истинската цел на нападанието да е била нанасянето на брутален побой над жената повдига въпросът какъв е мотивът. Един от възможните мотиви е, че в основата на атаката, пратила Румяна в ортопедията, стоят проблемните й отношения с нейн бивш партньор. Друг възможен мотив са неуредени финансови отношения, т.е. че биячите са изпратени като предупреждение от лице, на което пловдивчанката дължи пари.

Румяна живее в "Тракия" заедно с баща си, който й помага да гледа детето си. Работи в нощен клуб и рабното й време започвало след 22 часа. Нападението стана в 21:50 ч. пред жилищния блок на жената. Възможно е нападателите да са били наясно с това кога тя тръгва за работа и да са я причаквали пред входа.

Още по темата четете ТУК

Видео от мястото на инцидента вижте в емисията на TNS TV от 15 март:

TNS.bg