Чай, лимони и мед след празниците или чаша сок фреш от зеле и моркови трябва да се приемат сутрин след празничните дни. В тази комбинация имало изключително полезни витамини и сяра, която е най-мощният антиоксидант.
На диета от зеленчуци и сурови плодове трябва да преминат хората и да позабравят тежките месни продукти. За това посъветва диетолог номер 1 проф. Донка Байкова. За да не се стресира организмът ни обаче, на третия ден след празниците трябва да помислим за детоксикация на организма.
След преяждане трябва да има поне три дни пости, но това не трябва да става веднага, а постепенно. „Организмът сам иска да се разтовари след празничните трапези. Нещо леко, нещо зелено, нещо пролетно трябва да се приеме", посъветва проф. Донка Байкова. По нейните съвети трябва да се консумират не повече от 4 яйца седмично.
Самият козунак е много концентрирана храна, в него има яйца, брашно и др. От него трябва да се консумира не повече от 1 филия на ден, препоръчва проф. Байкова. Не би било зле след празниците да се поизпотим в сауната, за да активираме отделянето на токсини през кожата.
TNS.bg
Още от категорията
Дневен хороскоп за 26 ноември: Козирог- бъдете търпеливи, Рак- зарадвайте половинката си