Повече от хората се опитват да намерят смисъл дори и в най-странния сън. По един или друг начин образите и сюжетите, които виждаме през нощта, са свързани с нашето подсъзнание. 

Загуба на зъби  

Да губим зъби насън е едно от най-често срещаните неща. Тълкуванието е, че подобно нещо говори за трудните чувства на човек, за това къде се намира в социалната йерархия, както и за страха да не бъде отхвърлен. 

Голо тяло на публично място  

В такъв сън най-често човек се появява гол пред тълпа от много хора, като първоначално той дори не е наясно с това, но в последствие започват да го сочат с пръст и да му се присмиват. Това най-често се случва с тези, които са несигурни поради физически или друг вид  несъвършенства. Ако пък често се разхождате голи в съня си, това означава, че в истински живот по скоро носите „маска“ и криете истинската си същност, за да не бъдете изложени. 
 

Падане в бездната 

Някой пада от високо - скала, тераса, стръмно стълбище, дори в опити да балансира на въже. Според проучване, човек обикновено вижда този тип сънища поне пет пъти през живота си, като това е сигнал за неувереност в себе си, загуба на ориентир и липса на почва под краката.