Продължаваме да ви представяме различни идеи, свързани с наближаващия светъл празник. Днес сме се спрели на кулинарната тема. Ще ви представим рецепти, които биха ви накарали да си оближете пръстите.
Печена шунка с кафява захар и горчица
Захар, горчица и оцет са единствените съставки, които са ви нужни за глазирането на тази шунка.
Хрупкави бананови мъфини
За да станат идеални, трябва да забъркате сместа от предния, преди печенето, ден. За приготвянето са ви необходими: брашно, захар, сода за печене, сол, несолено масло, яйца, мляко, ванилия, пюре от банани, банани, орехи и кокос
Картофи на фурна
Към обикновените картофи на фурна добавяте пиле, мляко и поръсвате отгоре сирене Грюер. Печете в керамична тавичка за по-бързо и удобно.
Сметанов грах
Към прясно сварен грах добавете пушена панчета и залейте с лимоново-сметанов сос.
Горещи кифлички с кръст
Направете сладки кифлички и ги украсете със сладко-лимонен кръст, за да са в тон с празника.
Сладки зайчета
Направете курабиики с различни вкусове и ги изрежете във формата на зайче. След това ги поставете в предварително направена великденска кошничка.
Фреш от ягоди
Започнете сезона на ягодите с фреш, смесен с Просеко. За децата смесете сока от ягодите с газирана вода.
Тарт с рикота, шунка и лук
Изпечете тарт с коричката на пица и го напълнете с рикота, шунка, лук и яйца
Агнешки бут с билки
Намажете агнешкия бут с паста от лук, магданоз, копър, селъри и чесън. Печете в компанията на ряпа и лук.
Аспержи със страхотен дресинг
Яйца и аспержи са класическа френска комбинация. Поръсете аспержите, които са сварени на пара, с нарязани на ситно яйца и дресинг с горчица.
Великденски пай
Великденският пай е типично италианско ястие, което може да се приготвя през цялата година. Той е с пълнеж от портокалово-рикотен крем и е затворен с капаче от хрупкаво тесто.
Свежа салата от броколи
Тайната съставка за тази салата са хрупкавите печени ядки.
Поповърс
Това са много вкусен вид кифлички, които са пълни с различен вид конфитюр и масло. Те са идеален пълнеж за всяка великденска кошничка.
Ризото с кисело мляко и грах
Пармезан и нискомаслено кисело мляко се изсипва в ризотото, за да се предаде по-добър вкус.
TNS.bg