Вече сме ви представяли едни от най-популярните сватбени диджеи не само в Пловдив, но и в цялата страна. Става въпрос за царете на купона Иван Бончев и Орлин Крумов, които умеят да повдигат насторението на своята публика само за минути. В повечето случаи работят като дуо. Единият влиза в ролята на DJ, а другият на водещ на тържеството, като разменят функциите си по време на самото събитие. 

Именно затова, те са сред най-търсените диджеи от младоженци, абитуриенти и прочие. От месеци наред, подобно на много българи и хора по цял свят, те също са без работа. Събития няма, сватби няма, но това не ги отчайва дори за секунда. 

Днес разговаряме с Иван Бончев, който в интервю за Trafficnews споделя, че опитва да извлече само положителното от тази карантина и не иска да бъде сред хората, които непрестанно се оплакват, защото не само техният бранш е засегнат, но и много други. 

Иван е на мнение, че съвсем скоро отново ще се срещне с усмивките на хората и заедно с колегата му Орлин ще бъдат неразделна част от празничния дансинг.

"Със сигурност през 2021 година ще правим много сватби с вече родените бебета", казва той.

Популярният пловдивски диджей гледа положително и към предстоящия летен сезон, макар закъснял и кратък. 

Ето какво още разказа Иван Бончев, който е с 20-годишен стаж в тази сфера:

- Известен си с умението да повдигаш настроението на хората за секунди! Какво би има казал сега, в този така неприятен за всички ни период?

- Здравейте на всички! Умението да повдигаш настроението и духа на хората е дарба, а не даденост. Това, което се случи тази година беше като ''Шах и Мат'' за много хора по света и в България, разбира се. Винаги след всеки залез идва изгрев,  но този път залезът ще продължи малко повече, за да може още по-силно да се насладим на изгрева. Българите сме много силен народ и духом и тялом, защото сме го доказвали много пъти през вековете. Надявам се хората, които ни управляват, да помислят за народа и най-важното е ние самите да си помагаме, защото трябва да запазим човешкото в нас. Силно се надявам в най-скоро време отново да виждаме усмивките по лицата на хората, да се разхождаме по плажа и планината. Желая на всички много здраве, кураж, търпение и любов.

- Много твои колеги ежедневно пускат лайфове в профилите си. Ти го правеше, когато още никой не знаеше за COVID-19, a сега се отдръпна. Защо?

- За да направим лайф с колегата ни трябват: младоженци, кумове и родители (съкратен вариант) ..... На една сватба се пускат адски много стилове музика, правят се ритуали, за да може да докоснем сърцата на хората и те да останат доволни. Аз лично предпочитам да го направя вътре, между тълпата от весели хора. Адмирации за всички колеги, които го направиха професионално и не натрапващо. Аз мисля, че е хубаво понякога леко да натиснеш спирачки и да дадеш газ в точния момент.

- Колко планувани събития пропаднаха, заради пандемията? И кога мислиш, че работата на хората със свободни професии ще бъде възстановена?

- За голяма радост сватби няма отпаднали, просто местим датите или за по-късно тази година, или за 2021г. Доста от сватбите са свързани с гости от чужбина и ситуацията е такава, че променяме датите. Работата със свободните професии ще бъде възтановена, когато разрешат от ЩАБА. Всеки ден се чуват различни версии, но никой не знае точна дата.

- Разкажи ни повече… какво се случва с бъдещите младоженци, как действат с вече планувани сватби?

- При бъдещите младоженци е малко неприятна цялата тази ситуация, защото организацията на една сватба не е никак малка. Повечето от младоженците искаха определени дати, за да се съобразят с отпуските на повечето гости, които си идват от чужбина. Има булки, които вече са бременни и това обърка доста техните планове за мечтаната сватба. Със сигурност през 2021г. ще правим няколко сватби с вече родените бебета. Пак казвам, че организацията за една мечтана сватба е изключително отговорно нещо и се ангажират страшно много хора и екипи. В повечето случаи, когато младоженците нямат достатачно време за организация, се доверяват на колегите от сватбените агенции. И все пак рано или късно ще направим мечтаната сватба на всеки.

- Заставаш ли зад твърдението на сватбени агенти, че вашият сектор е един от най-засегнатите?

- Имам честа да работя с едни от най-добрите сватбени агенти в бранша, както в Пловдив, така и в цяла България и много се радвам, че вече толкова години се разбираме и правим наистина качествени неща. Да, засегнати сме, но не сме само ние, така че нямаме право да се оплакваме, защото доста браншове са така. Иска се търпение и постоянство, за да може, когато всичко се оправи да се качим на сцената с високо вдигнати глави. Тази почивка може да даде доста положителни неща и нови идеи за повечето колеги в бранша.

- Предприемаш ли бъдещи стратегии? Какви?

- Бъдещи стратегии единствено и само свързани с това, което правя вече над 20 години. Работя с уникални професионалисти и редовно мислим иновации за бъдещите младоженци. Вече няколко сезона с моя приятел и колега DJ Орлин налагаме собствен стил на работа и виждаме, че резултатите са на лице. Много пъти съм го казвал и пак го казвам, че еднообразието убива.

- Оптимистично настроен ли си за предстоящия летен сезон?

- Сезон, макар и закъснял и кратък, ще има. Винаги мисля положително и това ми дава сили. Ситуацията е такава, че не зависи от нас, а от управниците и те решават кога може да се правят публични мероприятия с много хора на едно място. Силно се надяваме скоро да разрешат заведенията да работят така, както преди.

- Положителната страна на карантината е…

- Положителната страна на тази карантина е, че всички ние свършихме неща, за които винаги нямаме време. Обърнахме повече внимание на децата си, подредихме пъзела, подредихме мислите си, започнахме да се обръщаме към Бог с повече вяра. Аз се надявам след карантината повечето хората да останат толкова отговорни и вярващи както бяха до сега. Короната, както много други болести минават и заминават, но ние трябва да запазим Човешкото в нас. Благодаря за хубавите въпроси от вашия екип. Бъдете здрави и много силни всички, както вие, така и вашите читатели.

Царете на купона от Пловдив! Представяме ви Иван и ОрлинУникалното дуо са работили професионално с едни от най-големите родни естрадни и балкански звезди