Eсенното издание на "Дни на музиката в Балабановата къща" ще зарадва меломаните под тепетата с впечатляваща концертна програма от 17 септември до 30 ноември. В Пловдив ще гостуват артисти от европейската и световна сцена, които ще представят барокови концерти и специална младежка програма. Ще чуем именити солисти и диригенти.

На фестивала ще свирят Мишо Йосифов и Младежки джаз бенд; соло тромпетистът на Кралския Концертгебау оркестър-Амстердам Мирослав Петков с Димитър Бодуров (пиано); Камерен ансамбъл "Софийски солисти" заедно с Мирослав Петков, Зефира Вълова (цигулка), Валентин Методиев (обой), Татяна Желязкова (флейта), Николай Стойков (чембало) с диригент Пламен Джуров; Мими Николова (вокал) и Станислав Арабаджиев (пиано); квартет "Пипков"; Светлин Русев (цигулка) и квартет "Филхармоника"; оперната прима Красимира Стоянова представя Стефани Кръстева (сопран) и Емил Павлов (тенор); младите пловдивски таланти Виктор Вичев (пиано) и Александър Вичев (перкусии).

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”, носител на наградата „Музикален проект на годината” в престижната класация „Музикант на годината“ на БНР, на награда „Пловдив“ за музика и на Златен медал за принос в честванията на 100-годишнината от рождението на великия български бас Борис Христов, съумя да се утвърди като едно от най-елитните културни събития в България и да превърне мястото на провеждането си не само в европейска, а и в световна сцена.