500 зрители аплодираха на крака най-новия спектакъл на световноизвестната хореографка Шарон Еял „Глава трета: Жестокият път на сърцето“ в Дома на културата „Борис Христов“ снощи. Танцовата импресия на израелската трупа L-E-V Company бе представена под тепетата дни след световната премиера в германския град Бохум и преди официалното представяне в родината на хоеографите, което ще е през декември, пише PlovdivTime.bg

Деветте актьори на сцената разказаха чрез танц, музика и вълшебни костюми история за загубената любов, за пътищата за преодоляването й, за смелостта да продължиш напред по красив начин. 

Еял е знаково име на световната танцова сцена. Преди година - през 2018 г. творческият директор ​на DIOR - Мария Грация Киури​ представи новата визия на модния бранд, вдъхновена изцяло от изкуството на танца с впечатляващ спектакъл с хореограф Шарон Еял и с участието на танцьорите от L-E-V.  Творческото партньорство между модата и танцовото изкуство се пренесе и в Пловдив, защото всеки от присъстващите в залата получи подарък – комплимент от DIOR. 

Сред зрителите бяха много разпознаваеми лица от артистичната сцена на България. На представлението се наслади и министърът на културата Боил Банов, който пристигна под тепетата по лична покана на кандидата за кмет на ГЕРБ Здравко Димитров.