Кметът на Пловдив Здравко Димитров се обърна всички пловдивски театрали по случай Международния ден на театъра. Ето и какво написа градоначалникът:

Уважаеми пловдивски тетрали, 

скъпи приятели,

Честит Международен ден на театъра на всички, за които това прекрасно изкуство е призвание и начин на живот!

Със сигурност днешният празник, макар и в трудно време, е повод за гордост и удовлетворение от постигнатото до тук! Ден за признателност към хората, поставили началото и към всички онези, които са положили и полагат всеотдайни и неуморни усилия, за да се превърнат трупите на  Драматичен театър „Н.О.Масалитинов“ Пловдив, Държавен куклен театър – Пловдив, Опера Пловдив, Театър Хенд, Театър „Апарт“, Театър „Чарли“, Частен Мюзикхолен театър, Учебен театър към ПУ „П.Хилендарски“ (и всички онези верни пазители на храма на Мелпомена), в най-престижните и обичани културни институции в нашия град.

Пожелавам Ви прекрасни нови роли и превъплъщения, пълни зали, нестихващи аплодисменти, успешни нови спектакли, турнета и театрални предизвикателства!

Бъдете здрави, все така вдъхновени и продължавайте да предавате емоцията и любовта към театъра на публиката! И нека тя винаги да Ви отговаря със същата любов!

Всичко това, което ни се случва днес е трудност, през която ще преминем ЗАЕДНО! Такова беше и мотото на Пловдив - Европейска столица на културата, но аз вярвам, че за нас пловдивчани това не е просто дума – това е кауза. Тя ни обединява и ни прави силни!

ЗАЕДНО сме и аз вярвам, че нашето добро сътрудничество и партньорство ще продължи и занапред в името на нашите съграждани, на вашата вярна публика и на прекрасния ни град Пловдив!

Честит празник!