Започват тържествата, посветени на 134-та годишнина от Съединението на България, в града под тепетата - Пловдив.

Тържествените чествания ще бъдат открити с класически концерт на флейта и пиано, който започва в 18 часа в Зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив. В концерта ще участват проф. Луиза Село – Посланик на италианската музика по света и представител на културата в град Удине, Италия, и Аурора Сабия /пиано/. Входът е свободен.

В Деня на съединението - 6 септември, в 9.30 часа ще бъде даден старт на 44-тия Международен мемориален маратон „Съединение“ от площада на град Съединение с финал на площад „Съединение“ – Пловдив. Награждаването на победителите е в 12.00 часа.

Безплатна Синя зона в Пловдив за Съединението! На 7 септември обаче плащамеТаксуването може да стане чрез закупуване на талони, изпращане на SMS или чрез паркинг автоматите

В 10.00 часа, в Катедрален храм „Света Богородица“ започва тържествен молебен, отслужен от пловдивският митрополит Николай.

В 11.00 часа ще бъдат положени венци и цветя на паметника на Захари Стоянов в Дондуковата градина, а в 11.30 часа – пред паметната плоча на майор Райчо Николов, до Римския стадион.

В 12.00 часа, на площад „Стефан Стамболов“ започва празничен концерт с участието на Биг Бенд Пловдив и солисти, с диригент Николай Гешев.

На Римския стадион, в 18.30 часа започва концерт на групата „Ла Туна“ от Университета Алкала де Енарес в Мадрид, Испания. Входът е свободен.

В 18.30 часа, на площад „Централен“, пред Военния клуб ще бъде представена възстановка на събитията от 6 септември 1885 година от комитет „Родолюбие“, а в 19.00 часа, на площад „Стефан Стамболов“ започва фолклорен концерт.

Затварят за движение булевард в центъра на Пловдив за 6 септември10 автобуса променят маршрута си

В 19.45 часа, в Музея на Съединението ще бъде открита изложба, а в 20.30 часа, на площад „Съединение“ е тържествената заря – проверка по повод 134-та годишнина от Съединението на България и Празника на град Пловдив.

Концертите продължават и на 7 и 8 септември. На 7 септември, в 12.00 часа, на площад „Стефан Стамболов“ ще има фолклорен концерт с участието на музиканти от Швеция, Белгия, Франция и други страни, изпълняващи българска народна музика.

На 8 септември, от 20.00 ч., на Гребна база, паркинга зад Кулата ще има музикално-танцов спектакъл с участието на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, с художествен ръководител Христо Димитров и солисти.

Вижте каква ще бъде програмата в останалите дни:

Пловдив празнува Съединението с четиридневна програмаВижте какви събития са планувани