Тази вечер започва арт събитието НОЩ/Пловдив 2019. Пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на тридневна програма и над  110 проектни предложения от всички сфери на изкуството – съвременно и традиционно визуално изкуство, театър, кино, съвременен танц, пърформaнс и др. ,които ще се проведат на над 70 места в Пловдив. Мотото тази година е "Общо място". 

Сред акцентите в програмата ще бъде изложбата на ЕВН, която в момента се реди в СКЛАД. Тя ще представи творбите на трима съвременни артисти - Мартина Вачева, Лазар Лютаков и Франц Карфер. Изложбата ще бъде представена за пръв път в Пловдив по време на Нощта. 

Програмата  със свободен вход включва музеите и галериите на Пловдив, ателиета на пловдивски художници, културни институции, домове и читалища, споделени клубни и алтернативни пространства. В „Малката НОЩ” по традиция са включени събития за най-младата публика.  

Мобилното приложение ще "развежда" пловдивчани и туристи из ключови локации по време на НОЩ/Пловдив 2019. Чрез него потребителите на iPhone и Android ще могат да се запознаят със събитията на 13-и, 14-и и 15-и септември.

Паралелно с апликацията ще се разпространяват и хартиени дипляни с програмата на събитието. Това стана ясно по време на днешната пресконференция, на която бяха обявени основните акценти в програмата за този уикенд.