Започва Киномания в Пловдив тази вечер! Откриването ще бъде с  филма - шедьовър  и носител на три Оскара -  „Среднощен каубой“ с Джон Войт и Дъстин Хофман в Лъки Дом на киното.  В Пловдив ще видим селекция от  30 заглавия от целия свят – хитови и  премиерни ленти,  български, детски, документално кино и класика. 

Любопитна за публиката ще бъде спортната драма „Борг/Макенроу” със Сверир Гуднасон, Шая Лабьоф и Стелан Скарсгаард, която проследява епичното съперничество между шведската тенис легенда Бьорн Борг и знаменития му съперник Джон Макенроу, достигнало своята кулминация по време на турнира „Уимбълдън” през 1980 г.

Под тепетата идва и „Обетът” с Крисчън Бейл, Оскар Айзък и Жан Рено – романтична история, в която арменски студент по медицина, художничка и американски светски журналист оформят любовен триъгълник сред хаоса на Първата световна война. Филмът включва и една от последните песни на изключителния музикант Крис Корнел, предаде PlovdivTime.bg.

Зрителите ще могат да видят звездите Домнал Глийсън и Марго Роби в „Сбогом, Кристофър  Робин” – филм за създаването на най-обичаното мече на света – Мечо Пух, от драматурга А. А. Милн.

„Свят, измислен, пълен с чудеса”, базиран по едноименния роман на Брайън Селзник („Изобретението на Хюго“) ще се събере на едно място Джулиан Мур и Мишел Уилямс, за да разкаже историята на две 12-годишни деца с увреден слух от началото на XX век. Джордж Клуни се завръща на режисьорския стол с абсурдната комедия „Субурбикон”, в която Мат Деймън, Джулиан Мур и Оскар Айзък се забъркват в история с убийство и застраховки в уж тихите американски предградия.

Политическата драма „Чърчил” на Джонатан Теплицки също ще бъде показана на тазгодишното издание на „Киномания”. В ролята на един от най-знаменитите държавници влиза Брайън Кокс, а историята проследява събитията след юни 1944 г.

Програмата предлага още „Чудо” на Егле Вертелите и руските филми „Pro любов. Само за възрастни” – комедийна антология с главен обект любовта,  „Матилда” на Алексей Учител, която скандализира Русия, в чийто фокус е бракът на цар Николай с принцеса Аликс фон Хесен-Дармщад, както и „Ерата на първите” с Евгений Миронов.