Започна записването за преселекцията за участие в следващия 13-ти Международен Фестивал за франкофонска песен "Златен ключ"- Пловдив 2016. Това е интернационален музикален форум, който се организира ежегодно от  "Алианс Франсез" Пловдив под патронажа на министъра на външните работи на България и  посланика на Франция в България в партньорство с община Пловдив. 

Поредното 13-то издание на Фестивала ще се проведе на 23, 24 и 25 юни 2016 г., като в него ще вземат участие музиканти и изпълнители от 3 континента.

Чуждестранните участници са гост-изпълнители, а българските са част от конкурсната програма. На 24 юни ще се проведе финалът на националния конкурс в рамките на Фестивала, в който могат да се състезават изпълнители от цяла България на възраст от 17 до 30 години. Специално сформирано международно жури от професионални музиканти и французи, езикови специалисти, ще оценява както вокалните и сценични качества на участниците, така и интерпретацията им на френски език. 

Участието на българските изпълнители на Фестивала се състои в няколко последователни фази:

1. Преселекция 
2. Селекция
3. Участие - финал

Всеки кандидат, желаещ да участва в преселекцията, трябва да изпрати в "Алианс Франсез" /може и по мейл - afbg@afbg.org / до 31 декември 2015 г. документите, на базата на които специално сформирана комисия ще селектира участниците във Финала на националния конкурс. 

Документите, които се изискват за преселекцията, са:

- кратка атрактивна автобиография и координати за обратна връзка; 
- 2 снимки на кандидата;
- аудио или видеозапис на негово изпълнение, като не е задължително те да са на френска песен.

След като разгледа и оцени изпратените материали, комисията определя участниците за Финала, след което всеки един от тях бива лично и поименно уведомен, че е избран за участие. Бон шанс и успех на всички кандидати!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg