Есенният панаир на занаятите започна днес от 11 часа на Лапидариума в Стария град. В него се включиха 50 занаятчии.

Пленерът по ковано желязо „Ковем европейското бъдеще заедно”, който започна вчера, беше истинска атракция за гостите на празниците в Стария град. В него се включиха десет майстори ковачи, сред които двама бяха от Англия и Македония. Идеята за първия по рода си пленер по ковано желязо е на живеещия в Лондон майстор-Лазар Николов, който е родом от Пловдив.

Днес сред многобройните занаяти може да се види фотоизложба с името "Традиции" на Александър Михайлов в Стария град, която ще може да разгледате в рамките на един месец.
В Данчовата къща беше представен проектът „Картина от мнозина“, която включва части от произведенията на над 500 художника от цялата страна и от чужбина. В инициативата се включиха и 50 от пловдивските художници.

От 19.30 студентите от АМТИИ ще представят „Мега фолклорен концерт“ на Античния театър по случай 50-годишнината на Музикалната Академия.

Утре учениците от Математическата гимназия ще покажат своите проекти, свързани с културно-историческото наследство в Синята къща, а изложбата “Щрихи от творчеството на Данчо Зографина“ ще бъде открита в ГХГ. С концертът на Гвардейският духов оркестър, ще бъде открито поредното издание на фестивала Дни на музиката в Балабанова къща“ . Очаква се концертът да бъде открит от министъра на отбраната.

Цветелина Велкова