Коледен панаир на занаятите, който ще се проведе на „Улица на занаятите” в Стария град на 15,16 и 17 декември , организира Регионалната занаятчийска камара в Пловдив.

„Предлагаме ви едно незабравимо преживяване, изпълнено с красота и вдъхновение. Ще имате възможност да се запознаете с талантливите занаятчии, техните демонстрации и да се включите в  работилници.  Научете повече за техниките и процесите на ръчната изработка, отнесете подаръци за спомен,  запечатайте с фотосесия незабравими моменти, усетете  Коледния дух с ароматно, греяно вино  и дъх на джинджифил”, канят от РЗК.

През трите дни освен много награди и игри, ще има и музикална програма с участието на талантите от фолклорен ансамбъл „Тракийска младост”  към СУ „Любен Каравелов”,   Формация за автентичен фолклор "Куклици" при ЦПЛР-ОДК Пловдив с ръководители Виолета Щерева и Румен Монев. Те ще огласят старинните къщи на майсторите с коледарски, автентични песни и обичаи.  С незабравимите изпълнения на Музикална фолклорна школа “Челебийче” посетителите ще се потопят в магията на родопския фолклор.

В трите дни на панаира всеки ден от 11 до 19 часа ще има творчески работилници за малки и големи, базар с авторски изделия, както и възможност за фотосесия в ретро фотото на ул. „4-ти януари”. От 11.30 до 12.30 часа ще има опознавателни турове на занаятчийските ателиета. От 11.30 до 12 часа ще има безплатни прожекции на филми от събития на Занаятчийската камара. От 13 до 17 часа майсторите ще разкриват тънкостите на занаятите си - иконопис, дърворезба, художествена керамика,  художествени тъкани, плъсти, духано стъкло /ул.Стръмна 1, 1А, 2 и 3/. Всеки ден по време на панаира от 11 до 19 часа Пекарната ще посреща посетителите си с дъх на джинджифилови сладки, горещ шоколад и греяно вино. Музикалните изненади ще се през целия ден.

Посетителите, преминали през  всички ателиета от Улицата на занаятите и удостоверили това с печат от майсторите, ще имат възможността  да  участват в томбола с награди - занаятчийски изделия . 

 Имената им ще бъдат изтеглени в неделя – 17 декември, от 15 ч.