Галерия "Възраждане" откри изложба скулптура „Ръцете“ на Димитър Рашков. Изложбата е по повод 60-годишнината на твореца.

Великолепният Димитър Рашков ознаменува своята 60-годишнина с една изключителна изложба – „Ръцете“, която е квинтесенция на всичко правено досега от него.

Галеристката Краси Алексиева казва за твореца: „Лицата лъжат, те са защитени от усмивки, мимика, сбръчкване и могат да заблудят всеки за всичко. Не и ръката! В покой или жестикулация тя разказва, илюстрира, разобличава. Ръцете ще издадат и възрастта, и занаята, и характера. Линиите им ще подскажат колко ще живеем и как ще живеем, колко и как ще обичаме. Лицето е маската на индивида, ръката е истината за него. Ръцете могат да дават живот и да го отнемат. Могат да галят и да удрят. И мъдростта, и способността на Рашковите ръце създават тази удивителна поредица от скулптури, които отново ще ни докажат високото майсторство на ваятеля, ще ни приобщят към удивителната му естетика на творец, помъдрял, но останал все така усмихнат и обещаващ изненади.”

Изложбата ще може да се посети до 15 декември.

TrafficNews.bg