По случай 50-годишния юбилей на Академията за Музикално и Танцово и Изобразително Изкуство- Пловдив, днес се проведе изложба на преподаватели и студенти на АМТИИ. Изложбата се състоя в Градската художествена галерия, както и в централна сграда на АМТИИ на първия етаж.

Изложбата откри Владимир Генадиев, който доцент по графика и декан на факултет „Изобразителни изкуства” на АМТИИ. „Изложбата е голям проект както за академията, така и за града”, каза доцентът. „В изложбата са включени различни композиции, инсталации, проблеми, обеми и релефи, изработени в разнообразни техники и материал”, допълни деканът.

В експозицията бяха представени творби от преподаватели и студенти от различни специалности, изработени в последните две-три години. В изложбата взеха участие студенти от магистратура Графика, Графичен дизайн и фотография, Живопис, Скулптура, Мултимедия и виртуална реалност, Църковна Живопис, Сценография и други.

Макар и лошото време, галерията беше препълнена с посетители и гости, които се удивляваха на разнообразните техники на творбите, сред които можеха да се срещнат сериграфия, висок печат, суха игла, литография, иконопис, плакат, колаж, дигитални изображения, макети на сцени, мултимедия, живопис, скулптури, фотографии, типографии и много други произведения на студенти и преподаватели.

В изложбата от учителите в АМТИИ участваха доцент Владимир Генадиев с гравюри, асистент по графика Гриша Григоров с литография, доцент Мъгърдич Касапян със суха игла, доцент Никола Лаутлиев, доцент Стефан Попов и други.

По случай юбилеят, ще се състои и концерт, който ще се проведе на 24 октомври от 18:30 часа в Градски дом на културата "Борис Христов". Участие в концерта ще вземат академичният хор на академията, хор Гаудеамус, симфоничният оркестър, преподаватели и ученици на АМТИИ.

Цветелина Велкова