31-годишният Атанас Атанасов, новият министър на културата, изпълнява една от най-любимите български песни "Облаче ле бяло" в читалищно представление заедно с още трима - Ейдриъл, Томас и Джеръми. Атанасов е на 31 г. Той нашумя преди 5 г., когато възстанови читалището в селото на баба си и дядо си - Татарево, Първомайско.

Прави го чрез проекта "Отключи сцената", който основава в Лос Анджелис. Чрез онлайн кампания набира над 15 000 долара за възстановяването на читалището. И вече 6 години организира фестивала ОТКЛЮЧЕНО, за да поддържаме сцената на читалището жива.

За проекта има филм - “Отключи сцената”, който е показан на 5 международни фестивала и печели 1-о място в категорията “Избор на публиката” в Джорджия, САЩ. Атанасов е бакалавър по театрално изкуство от Whitman College (САЩ). Живял е в Холивуд, Берлин и Лондон. Освен като артист пред камерата и на сцената, се изявява и като продуцент на документално кино. Атанасов беше втори в листата с кандидат-депутати на ПП в Хасково след водача Асен Василев.