На 26 август от 21 часа в Пловдив ще гостува Държавна опера Варна с мюзикъла „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” от майстора на жанра Андрю Лойд Уебър. В магнетичната атмосфера на Античния театър ще бъде пресъздадена древната еврейска притча за Йосиф и неговите братя, която разказва за доброто и злото и как съдбата в крайна сметка въздава справедливост.

Режисьорският прочит на проф. Светозар Донев е подчертано съвременен, за което несъмнено допринасят интерпретацията на диригента Страцимир Павлов, визията на художника Иван Токаджиев и хореографията на Светлин Ивелинов. Лек и приятен, мюзикълът „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” въздейства с положителната енергия, която излъчва и с вдъхновението, което целият екип влага в спектакъла.

В главната роля ще се изяви солистът на Държавна опера Варна Борис Луков. „Както в библейската притча, така и в мюзикъла, Йосиф е олицетворение на добротата и чистотата. Точно заради тези си добродетели, той става жертва на завистта и алчността. Братята му го продават в робство, но той им прощава. Трябва да се научим да прощаваме и да се старем да бъдем по-добри, колкото и да ни е трудно понякога”, в това Борис Луков – Йосиф вижда посланието на мюзикъла. Очарователната Ина Петрова ще му партнира като Раказвачката.

Според режисьорския замисъл тя трябва да прехвърли мост между епохите, като приближи действието колкото може по-близо до съвременността и специално до младите хора. Неслучайно нейният сценичен костюм е тийнейджърски, в цялото й поведение се чувства една младежка лекота, подсказана и чрез музиката в стиловете рок, рокендрол и суинг, характерни за Андрю Лойд Уебър.

„Кадифеният баритон” на Държавна опера Варна Свилен Николов изпълнява с огромно удоволствие ролята на Фараона, в който всички веднага ще разпознаят краля на рока Елвис Пресли. Забавляват се със своите герои и 11 братя на Йосиф, сред които особено се откроява най-големият брат Рувим, в изключително артистичното изпълнение на Людмил Петров. С всички тях определено си струва да се запознаете.

Билети се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg