Дръзко, нагло, цинично посегателство над гроба на голямата актриса Пепа Николова. Бандити са откраднали пластката, направена за нея от  Георги Чапкънов, в деня, в който тя починала. 

За ужасното деяние съобщи дъщеря й Александра Сърчаджиева, която открито показа възмущението си от видяното и написа няколко думи в социалните мрежи, като към публикацията сподели и снимки от поругания от бандити гроб. 

"Бясна съм ! Гневна съм! Изключително наранена! Днес отидох на гроба на майка ми! И видях ТОВА! Пластката, която Георги Чапкънов направи за нея , когато тя почина е открадната! Изкъртена по най - безобразен начин!!!! Това е поругаване ! Гнусно е ! И не мога да си представя какъв изрод трябва да си , за да направиш ТОВА!!!!" - написа във Фейсбук Александра Сърчаджиева.

Потребители също не скриха възмушението си и изразиха и своята позиция относно обидната постъпка. 

Ето и част от коментарите:

"Не искам да омаловажавам отвратителното деяние, но и аз често минавам през гробищата в последно време и ми правеше впечатление, че има няколко парцела, в които всичко е порутено, като след бомбардировка. Веднъж отидох да проверя и едва намерих що-годе цяла плоча, за да прочета и се оказаха еврейските гробища. Не мога да повярвам на какво сме способни ние, които - казват - сме спасили своите евреи по време на войната. И не става дума дали са точно еврейски, арменски или други парцели - ние сме животни..."

"При нас на гробището бяха откраднали стари кофи, където си палехме свещички!
Нямат страх нито от хората,нито почитат паметта на починалите,нито от Бог!"

"За пореден път се убеждавам, че бедната душевност на много от сънародниците ни, позволяваща това безумно, пошло поведение! Кражба от гроб, църква, вдовица и сираче - това е ГОЛЯМ ГРЯХ, който се наказва!....може тук в нашата страна, закона да щади престъпника и да дава възможност за рецидив.... но ТАМ горе милост няма да има! И НЕКА! Нека има възмездие и наказание СВИШЕ за всеки мерзавец, позволил си такава низост...."

Това са само част от коментарите под публикацията, споделена над 80 пъти.

Припомняме, че през изминалите месеци бяха извършени още няколко посегателства на гробовете на бележити българи. Поругани бяха гробовете на Стамболов и Каблешков, както и на съпругата на Христо Ботев. 

Възмутително: поругаха гроба на съпругата на Христо БотевБдителни граждани забелязали, че снимката на паметната плоча на Венета е съсипана

Вандали поругаха гробовете на Стамболов и КаблешковБандити са откраднали бронзовия бюст на българския държавник