Три дни радост за ценителите на хубавите филми в София. От днес до 21 декември ще се вихри фестивалът за късометражно кино IN THE PALACE International Short Film Festival. Началото е тази вечер от 18:30 ч. в Дома на киното, съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община. 
 
От 18:30 ч. тази вечер  ще бъде представена "Оскаровата" селекция от 5 анимационни филма от Ирландия, Канада, Китай и САЩ, както и 3 от най-добрите анимационни филма на IN THE PALACE, заедно с предложения на фестивала към Академията за най-голямата награда в киноизкуството – "Задачи за деня" (на реж. Петя Златева) и "Той не може без космоса" (на Константин Бронзит).
 
Утре ще бъдат представени някои от най-добрите игрални филми от последното издание на фестивала. В селекция от „5 прекрасни филма“ от Канада и Тунис, Германия, Италия, Украйна и Испания ще видим и "Братя" на реж. Мериам Жубер, който In The Palace квалифицира за разглеждане от Академията за награда "Оскар". 
 
На 21 декември в 18:30 ч. IN THE PALACE ще представи "Оскар" номинираните игрални филми за 2019 г. и отличения "Кожа" за най-добър игрален късометражен филм. 
 
Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община.