Филмът "Уроците на Блага" бе отличен с голямата награда на журито на Festa del Cinema di Roma, съобщи страхотната новина режисьорът Стефан Командарев. 

Осемнадесетото издание на „Римския филмов фестивал“, който е официално признат от Международната федерация на асоциациите на филмовите продуценти FIAPF, се провежда от 18 до 29 октомври. атегорията, в която се състезаваше нашият „Уроците на Блага“, заедно с още 17 международни филма, бе „Конкурс за прогресивно кино – визии за света на утрешния ден“.

Организатор на „Римския филмов фестивал“ е “Fondazione Cinema per Roma”. Артистичен директор e Паола Маланга, журналист и филмов критик, един от основателите на списание “Duel” и един от основните сътрудници на “Dizionario dei Film” (“Речник на филмите”) на Паоло Мерегети, автор на известни есета за някои на големите автори на световното кино и зам.-директор на “Rai Cinema”.

Това е поредното признание за екипа на "Уроците на Блага", след като спечели голямата награда на престижния фест в Карлови Вари. На същия форум Ели Скорчева грабна приза за най-добра актриса в главна роля.

Филмът е българската номинация за "Оскар".