Ръчно изработени дизайнерски мебели и старовремски огромни ключове от ковано желязо може да се видят на специална изложба на Регионална занаятчийска камара в Пловдив. Основно място в експозицията са заели предметите, изработени по време на първия у нас ковашки пленер, проведен есента в Стария град.

Едни от най-интересните експонати е на оригинални чукчета за врати, железен гонг и решетки за прозорци. Те са такива, каквито са използвани в миналия век.

В експозицията са показани още ръчно направени филигранни цветя, перо, в което може да се преброи всяка нишка и истински шоколад, изкован от желязо.

"В изложбата участват вече съвсем редките у нас майстори на ковано желязо Любомир Линков, Ангел Караиванов, Боян Христов, Георги Манолов, Димо Димов, Лазар Урумов, Любен Ангелов, Недялчо Натинов, Николай Томов, Слави Ковачев.Също така може да се види произведения изработените по време на пленера,  старейшината на британските ковачи Мърф Алън”, сподели пред репортер на TrafficNews.bg Албена Халачева, сътрудник в галерията. Вижте предметите във видеото:

Изложбата ще бъде показана до 13 февруари, като след това чукчетата за врати и ключалките, ще бъдат дарени за ползване на къщи в Старият град на Пловдив.

TrafficNews.bg