Националният фолклорен ансамбъл "Българе" ще зарадва почитателите на българското фолклорно наследство с уникален спектакъл в Националния дворец на културата. Двучасовата програма е по повод 50-годишния юбилей на създателя, хореограф и продуцент на "Българе" Христо Димитров.

Бенефисът "Тайната Българе" започва в 19:00 ч. на 7 октомври, понеделник, в Зала 1 на НДК.

Ансамбълът е създаден на 1 октомври 2002 г. от Христо и Елена Димитрови. Към 2018 г. "Българе" е реализирал 5 големи авторски спектакъла, изнесъл е над 2100 концерти, много от които благотворителни, в България, както и в 23 държави по света. 

Предпремиерата на "Тайната Българе - седем неразказани истории" беше на 11 септември в Античния театър в Пловдив.

"За да постигне човек успех в едно нещо, каквото и да е било, няма значение дали е изкуство, дали е бизнес или политика, дали е обществен живот, са необходими три неща. Първото нещо е изключителна любов към това, което прави. Изключителна любов. Моят съгражданин Тодор Колев навремето казваше – „Вадиш сърцето, хвърляш го на балатума и почваш да работиш”. Трябва по този начин да се подходи. Цялата ти сила, енергия и молитви трябва да бъдат насочени в тази посока", сподели Христо Димитров пред NOVA.