Настоящата изложба е една съвкупност без конценптуална идея зад себе си, но в същото време е едно съдружие между автори, които работят за изкувството. Представитените творби изглеждат живи и интересни именно заради своето многообразие. Изложбите, които ние правим, са точно този стимул за ново творчеството. Това заяви Светлозар Чавдаров, директор на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, при откриването на общата изложба на преподавателите от училището. В изложбата са намерили място различни работи в живописта, графиката, скулптурата и фотографията. Традиционната годишна изложба на преподавателите може да бъде видяна в галерия „Пловдив“, фоаето на Общински съвет-Пловдив.

Гости на събитието бяха също и председателят на Дружествтото на Пловдивските художници Снежана Фурнаджиева и председателят на Общински съвет-Пловдив инж. Александър Държиков. Нашите училища по изкуства са бъдещето. Радващо е да се види как  творци подготвят бъдещите поколения творци. Вашите учители правят от вас естети и отварят сърцата ви за красотата, заяви Фурнаджиева. Според нея в тази изложба са събрани толкова интересни произведения именно заради различните търсения на авторите.

Радвам се, когато на такива изложби могат да присъстват млади хора, защото така те имат възможност да се докоснат до красивото. Благодарение на изкувството могат да бъдат постигнати много повече неща, но най-вече чрез него  младото поколение се възпитава в качества, чрез които те ще вървят в правилна посока, сподели инж. Държиков от своя страна. От името на Областния управител бе прочетен поздравителен адрес.