Пловдив ще бъде домакин на осмото издание на S`Cool Rock Fest на 21, 22 и 23 юни от 16 ч. Тази година мястото е Plovdiv Stage Park на Младежкия хълм под мотото „Рокът за едно по-добро бъдеще“, където ученически рок групи от цялата страна ще се изявят на голяма сцена пред публиката и хедлайнерите. Входът е свободен.

Заради все по-големия интерес за участие от страна на ученическите групи, тази година същинското провеждане на фестивала ще бъде с продължителност 3 дни. Ментор на младите хора ще бъде популярен рок музикант, а любими на тийнейджърите рок групи ще закриват фестивалните вечери с концерти.

В трите дни на S'Cool Rock Fest, като съпътстваща програма, ще се проведат дневни китарни клиники и открити уроци, които имат за цел да подкрепят, развият и насърчат младите музиканти. Идеята е да се обогатят познанията на младежите за музикалната история - стилове в музиката, музиканти, допринесли най-много за развитието и популяризирането на стила; показване на инструментални техники; представяне на различни марки и модели инструменти, ефекти и апаратури, използвани най-често в даден стил на рок музиката. Уъркшопите, както всяка година, допринасят за образователната стойност на събитието.

S'cool Rock Fest се организира от Сдружение „Активна Подкрепа за Креативност“ с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2024 г.

Ето и разпределението на групите по дни, всички ученически групи ще научат реда си на излизане на сцената в деня на участието си. За целта трябва да са на мястото на провеждане на Фестивала в 15.30 ч.: 

21 юни

MENTAL DESTRUCTION
Coven 5, Aurora, Strah, The Newbies, Хидрофобия, Unbaptised 

22 юни

КАТАРЗИС
Рибка, Deathrow, Миzерия, Hellbound, GASP, Split, Rebels 

23 юни

THE FOURTONES
Sweet Poison, Deatmag, Rock Bones, Инстинкт, Freakdale, Scarlet, Zmei