Артисти от България, Беларус, Колумбия, Полша и Украйна участват в тазгодишната програма на цирк „Балкански”. Легендарната трупа гостува в Пловдив от 10 до 27 октомври  с всекидневни представления от 16.30 и 19.30 часа, а в неделя – от 11 и 16.30 ч. Те са разпънали шапитото си до многофункционалната зала „Колодрума” на Асеновградско шосе, пише PlovdivTime.bg

Големите атракциони в програмата на академичния цирк са „Летящият лазер” и „Колелото на смъртта”, изпълнявани от носителите на „Сребърен клоун” от Световния цирков фестивал в Монте Карло и на „Икар” за цирково изкуство на Съюза на артистите в България Велизара и Николай Балкански. Двамата са вписани с два рекорда в Книгата на Гинес. 

Една от любимите атракции на пловдивската публика – „Глобусът на смъртта” отново е част от програмата за турнето на цирка. Екстремният номер в изпълнението на мотоциклетисттите от Колумбия „Хейл Райдърс” вдига адреналина под шапитото всеки път, когато го изпълняват. 

В шоуто със свой дебютен номер участва и удостоената с Почетния знак на Министерството на културата „Златен век” – еквилибристката Кристина Костова. За веселото настроение на деца от всички възрасти се грижи най-добрия клоун без грим от Полша РиКО. 

Академичен цирк Балкански е най-големият цирк на Балканския полуостров, пълноправен член на Европейската асоциация на цирковете ЕСА от 2012 г., а от 16 април 2016 г. е единственият български цирк, удостоен със званието „академичен” от Българската академия на науките и изкуствата.  

ПРОГРАМА:

1 част (продължителност 45 мин.)

Парад
Летящия лазер и спайдърмен
Въздушна топка
Реприза - Полския клоун "Рико"
Рейнско колело
Кънтри танци
5-годишната ездачка Натали и понито Далас
Дресура на кучета
Комичен велосипед
Реприза - полски клоун "Рико"
Гигантското колело

Антракт

2 част (продължителност 45 мин.) 

Игра на лостове БАРИ
Реприза - Полския клоун "Рико"
Еквилибър
Бялата мечка и Натали Балканска
Велофигуристика и еквилибристика
Антре Сладолед
Испански танц
Въздушни халки и гимнастика
Балет
Глобуса на смъртта
Реприза - полски клоун "Рико"