Трима души са номинирани за Наградата за чистота на българския език "Д-р Иван Богоров " за 2020 година, връчвана от Община Карлово. Ето кои са предложените личности и какви са техните заслуги:
 
Мартен Калеев - главен редактор на алманах "Огоста", основател и председател на Дружеството на писателите от област Монтана, автор на книги и сценарии,  на над 1500 публикации в периодичния печат, събеседник, инициатор на значими инициативи, носител на "Златното перо" на СБЖ, отличия на СБП, Почетен гражданин на градовете Монтана  и Вършец.
Предложението е направено от Станислав Марашки–Председател на  Конфедерация на българските писатели.
 
Стоян Георгиев – автор на шест книги, една от които – романа му „Митническа сага“, е преведен на руски език. Тази година е издадена книгата му „Енциклопедистът Богоров“, плод на седемгодишен труд и търсения относно живота и творчеството на знаменития карловец д-р Иван Богоров. Член на СБП и доктор по филология. Предложението е направено от издателство „Божич“- Бургас, представлявано от Никола Божков.
 
Кольо Георгиев – писател, драматург и журналист. Автор на множество пиеси, сборници с разкази, на документални и публицистични творби в националните медии и в самостоятелни книги. Паралелно с богатата творческа дейност той е Директор и художествен ръководител на театър „София“, редактор в Българска кинематография, директор на агенция „София Прес“. Кольо Георгиев е носител на ордена „Кирил и Методий“ – първа степен и на много други ордени и грамоти на обществени и държавни институции. Предложението е направено от Съюза на българските писатели.
 
Наградата се връчва в Деня на народните будители на 1 ноември 2020 г. от 17:00 часа в камерната зала на НЧ „Васил Левски 1861 г.“ гр. Карлово.