Трима директори на музеи в Карловско получиха награди от Министерство на културата по повод 24 май - Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост.

С почетното отличие „Златен век“, както и грамоти за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност, са удостоени над 72 личности и институции в областта на културата и на изкуствата за техния принос за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света.

Дора Чаушева – директор на Национален музей „Васил Левски“ – Карлово е отличена със „Златен век“ – звезда, грамота и парична награда.

Ася Маринова Николова – директор на Национален музей „Хр. Ботев“ – Калофер е отличена с почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, златен, грамота и парична награда.

Стоян Иванов – директор на Исторически музей – Клисура е отличен с почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, грамота и парична награда.

Тази година официалната церемония по връчването на наградите „Златен век“ ще бъде насрочена през есента. Причината са въведените ограничения за провеждане на събития и противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.