Театралната комедия „Редки тъпанари” на режисьора Теди Москов ще разсмее пловдивчани на 28 август в кино „Орфей” от 20:30 часа. В ролите на „пищман крадци” влизат Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Йосиф Шамли, Александър Сано, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров, Петя Венелинов.  Комедията е вдъхновена от известния италиански филм „Неизвестни извършители” на Марио Моничели, получил номинация за „Оскар“ през 1958 г. Неуспял спортист, провалил се адвокат, бездарен сицилиански мафиот са само част от групата непохватни крадци, които се опитват да оберат заложна къща. Смайващо непрофесионални, те са напълно неподходящи за работата, с която са се захванали. Освен да натрупат бързи пари, те искат и да станат известни, което е и в пълно противоречие с „работата” им. 

Спектакълът, който завърна Теди Москов в театъра през миналата година, не спира да жъне успехи и награди през 2018. Явор Бахаров взе "Икар"за поддържаща роля за участието си в комедията "Редки тъпанари", а в деня на хумора и лъжата - 1 април, съвсем не на шега Теди Москов спечели наградата за режисура "Кукерикон", учредена в памет на Георги Калоянчев.

Москов определи актьорите, с които работи в "Редки тъпанари", като "блестящи" и такива, които "приятно обогатяват и доразвиват сюжета с дълбоки премислени импровизации".

Билети за „Редки тъпанари” с Мая Новоселска и Явор Бахаров се продават на касата в Дом на културата.

„Редки тъпанари” е включен в панорама на комедиите „Завеса под звездите”, част от Културния календар на община Пловдив.