Световноизвестният  Ричард Маркс ще изнесе концерт на Античния театър на 28 август , а Община Пловдив обявява обществена поръчка с предмет „Организиране и провеждане на концерт на световноизвестния изпълнител Ричард Маркс в Пловдив“. Тя е на стойност 75 000 лв. без ДДС.

Традиционно Община Пловдив организира голямо музикално събитие с участието на световноизвестни изпълнители, които представят различни жанрове на музикалното изкуство. Целта на това събитие е да се привлече интерес и внимание на широк кръг посетители и това да е възможност да се надгради постигнатото през 2019 година, когато Пловдив беше Европейска столица на културата, като се представи културен продукт на европейско ниво и през 2022 г.

Според изискванията трябва да бъдат подсигурени подходяща сцена, екран, озвучаване и осветление за провеждане на концерта;  помощен и технически персонал, логистика и провеждане на рекламната кампания на събитието, както и  поемане на всички отговорности, свързани с реализирането на събитието (като защита на авторски и сродни права, заплащане на данъци, такси и др., издаване на разрешителни.

Срокът за подаване на документи е 27 юни.