Млади таланти събраха погледите на пловдивчани със страхотни танци в центъра на Пловдив. Момичетата от  Ера балет заснеха клипове на най-новите си хореографии, с които ще се включат в награди “ПЪЛДИН” за млади таланти. Видеоклиповете ще се излъчват всеки Вторник от месец Май и всяка вечер от 1ви - 6ти Юни в Градската градина или Военен клуб Пловдив. Финалите на награди “ПЪЛДИН” ще бъдат проведени на 8.06 в Дом на клултурата “Борис Христов” когато ще бъде годишният концерт на балета.  

Талантливите момичета пресъздадоха идеите на световно известните хореографи Василена Шопова и Виктор Алеков: “Красотата боли”. Танцът е преображение на болките и страданията, които едно момиче “трябва” да изтърпи, за да се впише в общоприетите норми за красота, но с общи усилия всяка една трудност бива преодоляна.

Танцът беше номиниран за участие в гала концерт на 20те най-добре хореографии в света на световно танцово първенство в Хърватска. “Винаги до теб”- Танцът пресъздава чувствата на едно изоставено момиче, която намира утеха и подкрепа в най-близките си приятелки. “Плачат на природата”-В тази хореография момичетата разказват за тормоза наложен над природата от човечеството и това как тя отвръща с всички сили на удара.