Емблематичният ансамбъл Belgian Brass Soloists излиза на сцената на 15-тия юбилеен Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” на 24 май в Малката раннохристиянска базилика от 18.30 ч. И петимата участници в него са прочути белгийски музиканти и педагози.

Веско Ешкенази – един от най-изтъкнатите цигулари на нашето време, концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам ще музицира в Епископската базилика на 25 май, заедно с акордеонистката Вероника Тодорова и пианиста Георги Милтиядов, представяйки програмата “В света на музиката”, подготвена специално за фестивала. Началото на концерта е в 18.30 ч.

Световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова – камерзенгерин на Виенската опера пристига за фестивала на 5 юни заедно с изключителния пианист Людмил Ангелов директно след ангажименти в Миланската Скала. Двамата знаменити артисти ще изнесат съвместна концертна програма за първи път в Пловдив. Събитието е в Епископската базилика от 18.30 ч.

Фестивалът е част от Културния календар и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация "Музикартисимо". Билети за концертите се продават в мрежата на Ивентим.бг в цялата страна, онлайн и на място преди концертите.