Общинският институт "Старинен Пловдив" става на 51 години днес. Специално за рождения ден от екипа организираха виртуална изложба "Майстори на графиката", която е достъпна във сайта, фейсбук страницата и инстаграма на института. Авторите на които може да се насладите са: Живка Пейчева, Дечко Узунов, Тодор Панайотов, Иван Кирков, Любен Диманов, Йоан Левиев, Петър Чуклев, Здравко Захариев, Никола Манев, Стоимен Стоилов, Стоян Цанев, Димитър Мицев, Александър Алексов, Анджела Минкова, Иван Милушев, Кольо Карамфилов, написа Plovdiv Time.

Специално за празника свое послание към екипа на "Старинен Пловдив" отправи и заместник-кметът Пламен Панов. Ето какво написа той:

"Честита 51-ва годишнина от основаването на Общински институт „Старинен Пловдив“!

Днес е денят, в който ще си спомним с благодарност за това как след 1969 година, с активната дейност на Начо Културата, са реставрирани и възстановени 94 къщи, а през 1981 година, с подкрепата на тогавашния кмет на Пловдив Христо Мишев, е открит Античният театър. Във времето Старият град е бил Управление, 9-то кметство на Пловдив, а днес - Общински институт.
Знам, каква голяма отговорност е да работиш и да посвещаваш ежедневно усилията, времето и сърцето си на Стария град, да работиш за популяризирането и опазването на културно – историческото и природно наследство, да поддържат живи паметта и интереса към древната и богата история на Пловдив.

Поздравявам Ви за Вашия висок професионализъм, всеотдайност и неуморен труд! Убеден съм, че да работиш в ОИ „Старинен Пловдив“ е мисия – благословена, понякога нелека, но истински духовна. Продължавайте да я изпълнявате достойно!
Успех и на първата виртуална изложба „Майстори на графиката – от съкровищницата на Стария град", която представя Общински институт „Старинен Пловдив“ в условията на извънредно положение. Желая Ви здраве, късмет, житейска и духовна енергия и вдъхновение за нови проекти!

Честит празник!".