Сръбски театър ще изнесе представление на открито в Пловдив. "Магичен сън“ е името на спектакъла, който ще изнесат професионалистите от  „Мимарт“ на 4-и юли от 19.00 часа на сцена на открито на  бул.“Марица“ 128. Събитието е част от проекта „Островна магия“ към програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата“, който има за цел чрез инструментите на изкуството да насочи вниманието към забравени градски пространства.

Спектакълът е с вход свободен и ще покаже съвременен танцов театър, вдъхновен и създаден специално за остров Адата. Театър „Мимарт" е създаден през 1984 г., неговата дейност е насочена основно към преодоляване чрез изкуство на езикови, географски, политически, социални, етнически и други бариери.

Ден преди представлението ще се проведе и шествие с участниците, което започва в 16.00 часа от градинката на Джумая Джамия до ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град.

ПРОГРАМА:

1 юли (16.00 – 19.00 часа) и 2 юли (10.00 – 13.00 часа, 16.00 – 19.00 часа): танцова работилница в СКЛАД, ул. „Екзарх Йосиф“ 16, за хора с интерес в областта. Водеща e Нела Антонович, основател на „МимАрт“, тя е с над 35-годишен опит. Ще представи техния оригинален метод за работа и сливането на различни театрални техники. Събитието ще бъде безплатно.

3 юли: Презентация от 16.00 часа на създаденото по време на уъркшопа в градинката на Джумаята.

4 юли: Представление „Магичен сън“ от 19.00 часа, на открито до реката. До новото парково пространство със сцена на бул. „Марица“ 128.