Проектът "Споделена КвАРТал-на улица" ще се състои за трети път в столицата, като този път ще бъде разположен на затворената ул. "Будапеща" в отсечката между бул. "Дондуков" и ул. "Искър". Темата на събитието е трийсетгодишнината на Гьоте институт в България (1989-2019). То се осъществява с подкрепата на р-н Оборище и кмета Васил Цолов. Целта е гражданите да се съберат в градското пространство и да могат да общуват, споделят и дебатират свободно помежду си. 

Част от програмата, която очаква столичани днес между 12:00-18:00 ч.:

1. Войн де Войн / Voin de Voin ще представи книгата "Естетиката на цензурата" от Марион Клиш като отвори дебат в темата за цензурата в дигиталната ера. Книгата е носител на престижната награда за най-добра книга на Германия през 2017 г.

2. Ще гледаме видео компилация на режисьори от субкултурния космос на музикалната сцена на Щутгарт.

3. Ще се потопим в медитативна практика и изчистим чакрите с лековитите дрехи на модната дизайнерка Antonia Tochka. Всеки ще може да бъде пречистен и зареден в слънчевата събота.

4. Ще ядем вкусните цветности от Home made candy

5. Ще рисуваме с Yasen Zgurovski - едно от най-ярките имена в съвременното българско изкуство

6. За децата ще има работилница от Творческа работилница "Дъга"

7. Клуб "Смисъл" точно в 16:00 ч. ще отвори дискусия Хегел: 30 години след края на историята. Ще говорим за философа и това как го възприемаме сега.

8. А като продължение от другата страна на ул. Будапеща отвъд бул. Дондуков ще празнуваме 30 години Гьоте-институт България с програма, включваща музика, прожекции, разни немски вкусотии и други изненади.

Готови ли сте? Чакаме ви в 12:00 ч. на улица Будапеща в КвАРТал-а, пишат от организаторите на събитието във Facebook.