Оперната прима Соня Йончева дефилира по червения килим пред Dolby Theatre за церемонията на наградите Оскар. Талантливата пловдивчанка бе сред официалните гости на събитието като посланик на Ролекс. Соня сподели снимки от влизането си в сградата на театъра заедно със съпруга си - диригента Доминго Хиндлиян, и такива с режисьора Джеймс Камерън – носител за множество награди, сред които и Оскар за режисурата на „Титаник”.

Чувствам се толкова вдъхновена да говоря с този изключителен човек и артист. Той ни доказва, че няма невъзможни неща, когато сме смирени, новатори и се стремим да покажем кои сме.  Една наистина специална среща, която никога няма да забравя, сподели с почитателите си Соня. 

Те веднага й отговориха, че е време гласът й да украси някоя мащабна филмова продукция. Защо това да не е саундтракът на „Аватар 2”, предположиха някои от последователите й.

Йончева призна, че за нея е важно да бъде на церемонията: „Видях как едно от най-великите изкуства отговаря на проблемите на обществото ни. Развълнувах се за признанието и Оскарите за Рами Малек и Оливия Колман”.

Йончева  бе облечена в дълга светлосиня рокля и само един пръстен и малка чантичка допълваха тоалета й. Роклята й е на дизейнера Rubin Singer. Красивата й визия бе оценена по достойнство и английският "Телеграф" я постави сред най-стилните дами на церемонията за Оскарите.

Феновете на талантливата българка не пропуснаха светската й изява, за да припомнят, че Соня е сред номинираните за наградата на читателите на списание “Opera Magazine”.  

Фотографии: @theacademy