Българският филм „Снимка с Юки” на Лъчезар Аврамов ще бъде представен в рамките на София Филм Фест в Пловдив от 18.15 часа в Lucky Дом на киното. Лентата е с участието на Кики Сугино, Руши Видинлиев, Серафим Тодоров, Весела Бабинова.  Участва и Димитър Маринов, който блести в носителя на Оскар „Зелената книга”. 

Гледайте този филм, той е вълнуващ. Една абсолютно българска история, която обаче носи универсално послание, каза Маринов. Той разкри, че спечелил ролята на ченгето във филма на Аврамов чрез фейсбук. Изпратили му сценария и Маринов веднага се съгласил, пише PlovdivTime.bg

„Снимка с Юки” разказва историята на българин и японка, които се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот. След като се женят, те заминават за България, за да започнат инвитро процедури и да имат свое дете. В България обаче двамата стават участници в трагичен инцидент, след който нищо вече не може да бъде същото. 

От 20.15 часа фестивалната програма продължава с копродукцията на Колумбия, Дания и Мексико “Прелетни птици”. Филмът показва зараждането на бизнеса с наркотици в Колумбия чрез епичната история на местната общност Уаю, членовете на която са въвлечени в разцъфтяващия бизнес с продаване на марихуана на американската младеж през 70-те години. Когато алчността, страстта и честта се сблъскат, се заражда война вътре в общността, която ще застраши техния живот, тяхната култура и дългогодишните им традиции.