Домът на киното и София Филм Фест са подготвили изненада за своите верни фенове - свободен достъп до великолепната филмотека на платформата за арт кино MUBI. За целта е достатъчно да заявите своето желание да станете член на виртуалния клуб на Дом на киното на добре познатия електронен адрес press@siff.bg – и ще получите линк за достъп, сподели Plovdiv Time.

Ето какво казват самите те за онлайн-пространството, посветено на киното: „В MUBI ще откриете не само прекрасни нови филми, но и класически шедьоври. Платформата провокира дискусии, дава възможност да споделяте своите фаворити – продължава се традицията на киноклубовете, в които абсолютните киноманиаци се събират, за да си говорят за различни филмови развръзки, режисьорски версии, а също и за това какво всъщност означава дъждът от жаби в „Магнолия“. Обичаме разгорещените спорове със страстни аргументи! Ако сте в настроение за КИНО – добре дошли в MUBI!“

Педро Алмодовар, Уес Андерсън, Киоши Куросава, Станислав Ростоцки, Маргьорит Дюрас, така и заглавия от сръбското, индийското, японското кино - това са част от богатството от творби в платформата.

Очакваме най-страстните #КИНОМАНИ и почитатели на #ДомНаКиното, казват от София Филм Фест. Инициативата се реализира в партньорство с Europa Cinemas.