Седмицата на бащата започва от 11 до 17 ноември. По този повод Столичният куклен театър отваря вратите си, за да предостави възможност на татковците да прекарат повече време с децата си и да се забавляват заедно. Малчуганите и бащите им ще участват в творческа работилница заедно с актьори от театъра, а след това ще гледат и постановка. Те ще изработят кукли от спектакъла "Котаракът в чизми".

Целта на събитието е да покаже както на децата, колко важни са бащите за техните първи крачки в живота, така и на самите татковци, че всяко едно дете е личност и най-голямата сила на таткото е да го подкрепя по неговия път.

Театралният уъркшот с  участието на актьор и сценограф от театъра започва в 15:00 ч.  в събота - 16 ноември. След като изработят марионетките, децата и техните бащи ще се насладят на театралната постановка "Котаракът в чизми", която започва в 17:00 ч. на сцената на Столичен куклен театър на бул. "Гурко" 14.

Промоционалните билети за татковци с деца вече са в продажба на касата на Столичен куклен театър. Поради ограничените бройки, участието ще става само с предварително записване на касата на театъра или на тел: 02 988 54 16