Култовите "Трънски разкази" ще изгреят на пловдивска сцена, разбра TrafficNews.bg. Това е новият проект на Драмата в Пловдив, по който започват репетици следващия месец. С новата постановка Драматичен театър „Николай О. Масалитинов” оформя трилогия от спектакли по съвременни български книги на пловдивска сцена.

Припомняме ви, че на пловдивска сцена се играят „Сестри Палавееви” от Алек Попов, на режисьора Елена Панайотова, в репертоара се връща и култовото „Възвишение” по романа на Милен Русков наесен. Имено тези спектакли на театъра под тепетата върнаха интереса към сериозната българска литература и донесоха редица призове на създателите си: „Икар” за режисура на професор Иван Добчев, „ Икар” за дебют на Боряна Братоева и Мила Люцканова, „Аскеер” за мъжка роля на Бойко Кръстанов.

Сега в новото начинание се хвърля смело носителката на Аскеер за най-доброто театрално представление през изминалата година Диана Добрева. Тя започва работа по дългоочаквания спектакъл „Вълци” в Драматичен театър - Пловдив. Драматургичната основа е на Александър Секулов по силната книга на Петър Делчев „Трънски разкази”, написана на изумителен диалект.

За „Трънски разкази” казват, че е книга със сурова сила и свирепа мощ. В нея воят и вопълът зловещо се надпяват, а човешката глутница е по-безпощадна от вълчата. Това е първата работа на Диана по съвременен български текст и се очаква с огромен интерес от театралната публика и критиката.

Репетиците на “Вълци” започват на 1 юни. Това ще е първата постановка, която ще оживее на обновената сцена. С нея театърът ще открие двадесетото юбилейно издание на фестивала “Сцена на кръстопът” през септември.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg