Картина на Банкси бе продадена за рекордната сума от 14,4 милиона паунда /32,7 милиона лева/ на търг, организиран от за благотворителни организации. Сумата ще бъде дарена на националната система за здравеопазване във Великобритания. 

Картината Game Changer, изобразяваща младо момче, което си играе с кукла медицинска сестра в ковид отделение, се появи във фоайето на Общата болница в Саутхемптън по време на първата вълна от пандемията.

Аукционна къща Christie's заяви, че цената, платена за произведението 1м (3 фута) х 1м, е "световен рекорд на търг" за Банкси.

Включително допълнителните такси и комисионни, купувачът е платил £16.8 милиона. От акционерната къща заявиха, че също ще дарят "значителна част" от премията за здравеопазване. 

Произведението беше доставено в болницата през май 2020 с бележка, в която се казваше: "Благодаря за всичко, което правите. Надявам се, че това малко озарява мястото, дори и да е единствено черно-бяло."

Произведението беше окачено близо до спешното отделение. Репродукция на платното ще остане на показ в болницата.

Търговецът Юси Пилканен заяви, че обещанието на Банкси да дари приходите за здравеопазване е "невероятен жест" и определи продажбата като "исторически момент". 

Предварителната оценка върху работата му бе около 2,5 милиона до 3,5 милиона британски лири. 

Преди търга Christie's заяви, че произведението на изкуството предлага „образ на надеждата“ и представлява „лична почит към онези, които продължават да променят хода на пандемията“.

Най-скъпата картина на Банкси досега бе продадена за 9,9 млн. паунда - „Предаден парламент“.