В „Проклятието на плачещата жена“ оживява мита за Ла Йорона – популярната латиноамериканска легенда за едно от най-емблематичните и популярни имена във фолклора. Нейният ужасяващ, непрестанен лов на детски души подхранва кошмарите на поколения деца и оставят своя отпечатък от двете страни на Америка. Историята има свой собствен живот след векове преразказване. В този оригинален филм на ужасите, с който режисьорски дебют прави Майкъл Чавес, създател на отличения с награди късометражен филм „The Maiden“.

Действието се развива в Лос Анджелис през 1973 г. и разказва историята на Анна Тейт-Гарсия (Линда Карделини), социален работник и овдовяла самотна майка, опитваща се да балансира тези две роли, докато страда от загубата на своя съпруг. В работата си тя се е изправяла срещу безброй фалшиви призраци и предразсъдъци, обикновено откривайки личните демони на хората. Когато е повикана в дома на Патрисия Алварес (Патрисия Веласкес) и намира нейните двама малки сина заключени в килера, тя приема, че това е безспорен сигнал за семеен тормоз. В стремежа си да осигури безопасност на децата Анна няма представа какво ще пусне на свобода. Те са настанени в приют, но по-късно телата им да открити в река. Патрисия обвинява Анна за случилото се и ѝ отправя зловещо предупреждение: Ла Йорона е отнесла нейните, но следващите може да са тези на Анна. Ще успее ли тя да опази собствените си деца и къде ще потърси помощ?  Това ли е битката на живота ѝ? Ще разберем на 19 април, когато филмът излиза по екраните.

Във филма участват Линда Карделини, която игра в отличения с „Оскар“ „Зелената книга“, Реймонд Крус и Патрисия Веласкес, позната ни от поредицата „Мумията“, както и Марисон Рамирес, Шон Патрик Томас, Джейни-Лин Кинчън и дебютантът Роман Кристоу.