Две от най-големите онлайн платформи за продажба на билети предлагат несъществуващ концерт в Пловдив в зала СИЛА на 13 март 2024 г. Там се промотира „Abborn - Ultimate Classic ABBA Show”, но от сайта на пловдивската зала става ясно, че на същата дата и по същото време има съвсем друго събитие – Black Metallica Tribute.

Организатор на концерт с песните на шведска квартет е "Студио Спринт Проджект" ЕООД.

"Спрял съм продажбата на билети за АВВА много отдавна, може би преди месец или 20 дни. Грешката за дублажа дойде от чуждия промоутър, който е пуснал билетите", обясни пред вестник "24 часа" собственикът на фирмата – музикантът от група „Спринт”, Пейо Пеев.

Той твърди, че нямало закупени билети за въпросния концерт, но всъщност и в момента такива се продават, а това е предпоставка любителите на музиката на ABBA да загубят парите си. Цените на билетите са от 40 до 90 лв.

Любопитното е, че в зала СИЛА, но на 13 януари 2024 г. наистина ще има събитие с музиката на легендарната шведска четворка. То се казва „ABBA Classic Tribute Show” , а организатор е „Балканик Интернешънъл” ЕООД.