Природонаучният музей оргаизира благотворителна акция в подкрепа на децата от кризисните центрове на град Пловдив. Дарения се приемат всеки ден на касата на музея от 9 до 17 ч. Крайната дата на кампанията е 23 декември.

"Може да се включите като дарите образователни и занимателни материали – новозакупени или такива, с които сте готови да се разделите в полза на децата, лишени от родителска грижа. Какво може да дарите книги (за възраст от 7 до 18 години), настолни игри, игри, пъзели, учебни помагала (предучилищна и от 1 до 4 клас), книжки за оцветяване, ученически раници, географска карта на България, глобус, моливи, флумастери, бои и четки, материали за апликация", посочват от музея.

Те призовават родители и приятели да се включат, защото "най-важният урок, който трябва да предадем на децата си е урокът на добрината и съпричастността. Да забелязваме нуждите на околните, да подадем ръка и да им окажем помощ, създава усещането за общност. Да докажем, че сме едно голямо семейство! Когато правим другите щастливи, доброто ни се връща стократно. Всеки от нас може да направи жест към децата в нужда. Станете дарители! Тази Коледа чудесата ги правите Вие!".