Разнообразен и многолик – такъв се оказа Кольо Карамфилов в своите спонтанни рисунки, представени за първи път снощи в галерия и депо за изкуство Червената точка. На откриването на изложбата дойдоха близо 200 души - утвърдени художници, известни журналисти, галеристи и меценати, артисти и продуценти - всички с почит и любов към художника и с любопитство към непоказваните досега на едно място емоционални рисунки. Изложбата откриха меценатът Николай Неделчев, графикът Стефан Божков и поетът Елин Рахнев в присъствието на Росен Карамфилов, синът на Кольо, и майка му Ина Дамянова.

Сто от хилядите скици, нарисувани приживе от художника, бяха събрани от негови близки приятели в личен проект, родил се спонтанно и също толкова спонтанно реализиран от Така рисунките, импулсивни подаръци към приятели и колеги и пазени като скъп спомен от тях у дома, сега излизат наяве и допълват представите за многостранния талант на Кольо Карамфилов, пише 24 часа.

Изложбата от сто рисунки и пет негови рядко излагани скулптури от бронз ще остане в галерия Червената точка само десет дни – от 13-ти до 23-ти април включително. След това стоте спомена за Кольо ще бъдат отново разпръснати по домовете на неговите близки приятели.

 
Снимки : ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА
TNS.bg