Хиляди се стекоха към Античния театър в Пловдив в предпоследната вечер от Международния фолклорен фестивал. Местата за зрители се пръскат по шевовете, а организаторите са се принудили да спрат да пускат хора, предава репортер на Trafficnews.bg.

Тазвечерният спектакъл е по повод 45-годишнината от основаването на ансамбъл “Тракия". Официален гост е президентът на Република България Румен Радев и съпругата му Десислава Радева. От името на държавния глава танцьорите от ансамбъл получиха плакет "Св. Св. Кирил и Методий" за популяризиране на българския фолклор.

На влизане в Античния театър президентът и съпругата му лично поздравиха малчуганите от детския състав на ансамбъла и се снима с тях. Двамата се настаниха сред публиката в компанията на председателя на Общинския съвет Савина Петкова,  кмета на града Иван Тотев и заместника му Александър Държиков.

Тази вечер е предпоследна за международния фестивал под тепетата, в който акцент бе българският фолклор. През последните дни в града звучаха традиционни ритми от Испания, Мали, Индия, Грузия и Сърбия.