Празнична вечер в духа на любовта и виното с две събития в Дома на културата "Борис Христов" ще забавлява публиката на 14 февруари - св. Валентин и Трифон Зарезан. "Любов и вино в театъра" започва в 19 часа със "За любовта" – спектакъл с участието на Цветана Манева, Лилия Маравиля, Тодор Дърлянов, Петър Антонов, Силвия Петкова, Дарин Ангелов, Боряна Братоева и Петър Дочев, по драматургичните тестове на Яна Борисова. Режисьор е Димитър Коцев–Шошо, сценографията е дело на Елис Вели, а музиката е на Милен Кукошаров.

"За любовта" е уникално театрално-музикално преживяване, което събира на една сцена различни актьори с различни интерпретации на познати и чисто нови текстове на един и същ автор. Всяко представление е абсолютно уникално, вълнуващо и непознато. И всеки път е като "за първи път". Спектакълът е по драматургични произведения на Яна Борисова, която е един от най-известните и успешни драматурзи в България, в съчетание с музиката на маестро Милен Кукошаров.

"Любовта е свързана с оцеляването, с вдъхновението от живеенето, с дишането, с радостта, и с концепцията за щастие. Тя е сериозна работа и не е за всеки. Това е може би единствената безпогрешна формула досега, която е спасявала човечеството. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Която единствена превръща хората в богове и обратното", казва Яна Борисова.

От 21 часа във фоайето  група "Меломания" ще ни пренесе в света на романтиката и любовта с едни от най-любовните и вечни български поп хитове. Концертът ще е придружен от празничен коктейл, с чаша вино за всички, който ще изберат да отпразнуват вечерта си с нас.

На събитието ще се влиза с един билет. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.